Start Energie Coöperatie Almelo in TC Tubantia

Start Energie Coöperatie Almelo in TC Tubantia
Start Energie Coöperatie Almelo in TC Tubantia

De Tubantia schreef het volgende artikel over de start van de Coöperatie:

ALMELO – De eerste Energie Coöperatie Almelo is een feit.  Woensdagavond was de officiële start, gekoppeld aan een informatieavond voor de buurt.

Redactie 16-01-19, 20:32 Laatste update: 20:34 

Duurzaam

In de voormalige Hagedoornschool kwamen betrokkenen van dit burgerinitiatief bijeen om de aftrap te geven. De kersverse coöperatie zet zich in voor het stimuleren van duurzame energie.

Zonnepanelen

Het eerste project van het burgerinitiatief betreft het leggen van zonnepanelen op het dak van het wijkcentrum De Hagedoorn. De panelen gaan stroom leveren voor maximaal dertig buurtbewoners. Iedereen kan lid worden van de corporatie, er hoeft door de deelnemers niet geïnvesteerd te worden. Dat kan echter wel. Deelnemers krijgen dan jaarlijks rendement van zo’n vijf procent.

Omgeving

Door de coöperatie – die werkt op basis van de ‘postcoderoos-regeling‘ –  wordt lokaal geproduceerde stroom beschikbaar voor de directe omgeving. Het project van De Hagedoorn is vooralsnog alleen bedoeld voor de direct omwonenden. Vanaf mei moet de stroomlevering op gang komen.

Energie

De coörporatie ijvert zich ook voor andere duurzame initiatieven. Op de site www.energiealmelo.nl staat daarover veel informatie.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief