Almelose Zonnedaken

Wij zijn op zoek naar dakeigenaren!

Als Coöperatie hebben we dakeigenaren nodig die hun grote dak (> 2.000 m2) beschikbaar willen stellen aan de coöperatie voor het plaatsen van zonnepanelen. Voor de Coöperatie zijn grote daken van industriële of agrarische bedrijfsgebouwen, kantoren of appartementsgebouwen interessant. De dakeigenaar hoeft zelf niets te investeren. De Coöperatie betaalt de zonnepaneleninstallatie en haar eigen netwerkaansluiting. De dakeigenaar krijgt een vergoeding per kWh.

De Coöperatie sluit een Overeenkomst tot vestigen recht van opstal met de dakeigenaar om panelen op het dak te mogen plaatsen. Dakeigenaren ontvangen daarvoor een vergoeding. Deze is voor iedere dakeigenaar gelijk, maar wel afhankelijk van hoe gunstig het dak ligt ten opzichte van de zon. De vergoeding bedraagt € 0,01 per opgewekt kWh. De dakeigenaar kan er voor kiezen een voorschot op de totaal over 15 jaar geraamde vergoeding te krijgen. Dat voorschot is ongeveer 11 keer de jaarlijkse vergoeding. Na 15 jaar eindigt het opstalrecht en krijgt de dakeigenaar de mogelijkheid om de installatie om niet over te nemen.

Lees hier meer over de opstalovereenkomst: OPSTALOVEREENKOMST COOPERATIE

solar-energy-2157212_1920

De volgorde waarin de coöperatie de aangemelde daken belegt met zonnepanelen is niet perse op volgorde van aanmelding. Belangrijk is ook het aantal leden dat qua postcode aan het dak gekoppeld kan worden (in verband met het nabijheidsvereiste van de RVT), de technische realisatiemogelijkheden en de te maken kosten voor de eventuele aanpassing van de elektriciteitsaansluiting.

Heb je belangstelling om jouw dak (dat groter is dan 2.000 m2) beschikbaar te stellen voor de coöperatie, meld je dan aan als dakeigenaar. Na aanmelding nemen wij contact met je op.

Meld je nu aan als dakeigenaar

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief