Werkbestuur

Het werkbestuur van Energie Coöperatie Almelo heeft samen bijna 100 jaar ervaring in energie en daarnaast zijn alle bestuursleden ondernemer. Sinds eind 2017 is de werkgroep/het werkbestuur al bezig met de realisatie van de energie coöperatie.
93ee7592-1360-4486-b749-d594ff660ea8

Werkbestuur

PO8bUJRA-1.

Voorzitter

Eric is duurzaam ondernemer, consultant en biologisch chefkok. Hij is sinds vijf jaar inwoner van Almelo en probeert vanuit stichting de Proeftuinen zijn leefomgeving te vergroenen en de sociale cohesie te versterken. Als voorzitter van Energie Coöperatie Almelo voert Eric de gesprekken met de gemeente en is hij verantwoordelijk voor de subsidies.

PO8bUJRA-1.

Penningmeester en technisch expert windenergie

Ingenieur André Herrmann is expert op het gebied van windenergie. Hij heeft al meerder windparken in Nederland gerealiseerd.

PO8bUJRA-1.

Secretaris en technisch expert Zonne-energie

Als voormalig directeur en mede-eigenaar van Voskamp Duurzaam in Almelo is Michiel expert op thema’s als zonne-energie, led-verlichting, zonnepanelen en laadstations.

PO8bUJRA-1.

Expert energietransitie

Inwoner van Almelo, in het verleden werkzaam bij Cogas, waar hij verantwoordelijk was voor de klantprocessen, welke tot de beste van de sector behoorden. Daarna heeft hij als mede-oprichter en directeur sales & operations met Energiebedrijf.com (nu Oxxio) de Nederlandse energiemarkt in het jaar 2000 opengebroken. Met de Energie Coöperatie Almelo wordt nu getracht de energietransitie in Almelo te versnellen, op een manier waarbij de voordelen lokaal terecht komen.

PO8bUJRA-1.

Technisch expert infrastructuur

Ingenieur Frans Arends realiseert bij netbeheerders grote infrastructuurprojecten, voor Energie Coöperatie Almelo zet hij zijn kennis en netwerk in.

PO8bUJRA-1.

Juridisch expert duurzame energie

Jurist Cor Alberts is verantwoordelijk voor de contracten en vergunningen van verschillende grote energieleveranciers. Zijn ervaring in deze branche is een groot pluspunt voor de Energie Coöperatie.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief